Voetballen in het Spartastadium.
Voetballen in het Spartastadium. Foto:

Meedoen aan de Sparta Rotterdam Cup

POORTUGAAL - Als opleidingspartner van Sparta was het JO9-1 team van sv Poortugaal uitgenodigd om deel te nemen aan de Sparta Rotterdam Cup

Woensdag 13 oktober was het zover, een spannende dag voor de spelers van JO9-1 van sv Poortugaal. Extra spannend doordat de wedstrijden gespeeld werden in het Sparta stadion. Allereerst verzamelden de spelers zich op de tribune van het Kasteel en al snel daarna mocht de JO9-1 van sv Poortugaal haar eerste wedstrijd spelen.

Ondersteund door de vele supporters en familie begon sv Poortugaal aan de eerste wedstrijd. Na een ietwat gespannen begin, wierpen de spelers alle schroom van zich af en werd de wedstrijd ruim gewonnen. Ook de wedstrijden die hierop volgden werden gewonnen, waardoor het team zich plaatste voor de ‘Champions League poule’. Ook daar maakten de blauw - zwarte brigade een prima indruk met erg goed samenspel.

Uiteindelijk eindigde sv Poortugaal JO9-1, na een prachtige voetbalmiddag op het Kasteel op de achtste plaats van de 16 deelnemers. Een meer dan prima prestatie, waar jeugdtrainers, Casimir, Jim en Sjoerd van sv Poortugaal niet alleen trots waren over de prestatie, maar nog meer op de manier waarop door dit team gevoetbald is.

Een video verslag van de Sparta Cup voor O9 jeugd is terug te vinden op de Sparta site ‘clubliefde’.