Start cursus Home-Start BAR

ALBRANDSWAARD - Home-Start BAR start op 29 oktober met een voorbereidende cursus voor nieuwe vrijwilligers. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Daarom komt de organisatie graag in contact met enthousiaste mensen die het leuk vinden om een jong gezin een extra steuntje in de rug te geven. De gezinnen wonen in Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk en zitten tijdelijk in een wat lastigere periode. 

Home-Start vraagt van de vrijwilligers dat zij het leuk vinden om op een ontspannen manier één keer per week mee te denken en mee te doen in het gezin. Daarbij maken zij gebruik van hun eigen opvoedingservaring. De coördinatoren bieden de vrijwilligers professionele ondersteuning. 

Neem bij interesse vrijblijvend contact op met de coördinator van Home-Start BAR: Jeanette Dekker. Mail:j.dekker@cjgrijnmond.nl of bel: 06-35124547. Zie ook: www.home-start.nl. Home-Start BAR wordt uitgevoerd door CJG Rijnmond.


Steevast op
Zondag

ALBRANDSWAARD - De Rotterdamse haven zit dringend verlegen om jonge mensen voor diverse werkzaamheden. Hiervoor spant de instelling EIC Mainport zich voor in en weet de nieuwe directeur Michile Breijs (opvolger van Mary Dotsch) alles over de mogelijkheden en kansen voor jonge mensen die willen werken in de grootste haven van Europa.

Op Zondag 17 oktober praten de radiomakers Piet Vermeulen en Jan Jongerius in het radioprogramma Steevast op Zondag van 13 tot 14 uur met Michiel Breijs over dit onderwerp. Van 12 tot 13 uur luistert men naar actualiteiten en ontspannen muziek.

www.rtvalbrandswaard.com


Handwerkclub

ALBRANDSWAARD - De handwerkclub in Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal, komt elke donderdagochtend van 10 tot 12 uur samen. De dames breien en haken, maar ook kaarten maken of andere handwerk- en knutselactiviteiten kan men doen. De vrijwilligers zorgen voor koffie en thee met een koekje, men kan gezellig een praatje maken en op weg naar huis nog een boek meenemen uit de ruilbibliotheek. Handwerken kan ook in Ontmoetingscentrum Het Boerderijtje, Werkersdijk 1 Rhoon, elke woensdagmiddag van 14 tot 16 uur. Voor meer informatie Welzijn Albrandswaard, 010-5018322.