INGEZONDEN

Wat doe ik met mijn sigarettenpeukje?

Het was fijn om te zien, een paar weken geleden dat tijdens Opschoon dag, Rhoon bleek wat schoner te zijn dan vorige keer. Ik had het opdracht om rondom Rhoon Metro station op te ruimen. Er waren duidelijk minder plastic flesjes afval maar de sigarettenpeukjes blijven een groot probleem. Mijn ervaring met de knijperarm werd steeds beter. Er zijn zoveel van de fijn bevuilende peukjes op de straat om ermee te oefenen en jammer genoeg na veel knijpen, knijpen, knijpen, moest ik het opgeven. (Mijn vingers deed het niet meer!) Mijn excuses dat er nog veel sigarettenpeukjes liggen.

Het zou fijn zijn als er een afvalbak of container net buiten de deuren van Rhoon Metro station geplaatst kan worden.

Pam Russell


Uitreiking Duurzaamheidsprijs 

REGIO - De opnames van tweede editie van BAR-talk worden drie duurzaamheidsprijzen uitgereikt. Dit gebeurt in theater Het Kruispunt in Barendrecht. Duurzaamheidsprijs. Per gemeente ontvangt een winnend initiatief een cheque ter waarde van 2500 euro. BAR-Talk vindt op woensdag 27 oktober vanaf 20.15 uur plaats.

Inwoners van Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk die een duurzaam idee of al een project of activiteit hebben uitgevoerd, kunnen zich opgeven voor de Duurzaamheidsprijs. Het is ook mogelijk om een andere hiervoor op te geven. De inschrijving is verlengd tot en met zondag 17 oktober. 

Het doel van de Duurzaamheidsprijs is om bekendheid te geven aan lokale initiatieven van inwoners en organisaties die bijdragen aan een duurzame samenleving. De Duurzaamheidskring Ridderkerk, het Duurzaamheidsnetwerk Barendrecht en Energie Collectief Albrandswaard beoordelen de inzendingen.
Op woensdag 27 oktober is de prijsuitreiking tijdens de opnames van een speciale editie van BAR-talk in Theater het Kruispunt.