Ruud de Jong van de Stichting Rolf leidde het gezelschap rond.
Ruud de Jong van de Stichting Rolf leidde het gezelschap rond. Foto:

Tentoonstelling Archeologie en Erfgoed

RHOON - De door Stichting Kasteel van Rhoon en Stichting Rolf gezamenlijk opgezette tentoonstelling over de Archeologie en Erfgoed op Midden- en West-IJsselmonde is zaterdag succesvol geopend en heeft een vliegende start gemaakt. Ruim 50 bezoekers en genodigden waren aanwezig om de opening van deze bijzondere tentoonstelling bij te wonen. 

In zijn welkomstwoord bedankte Roelof Prins, voorzitter van de Stichting Kasteel van Rhoon zowel de stichting Rolf voor de prettige samenwerking als ook de inzet voor het tot stand brengen van deze expositie. Speciale aandacht en dank was er voor de inrichters, maar ook aan de personen die bijgedragen hebben door materialen ter beschikking te stellen om te kunnen exposeren. En uiteraard was er ook dank aan de Provincie Zuid-Holland die deze expositie financieel mede mogelijk heeft gemaakt 

Burgemeester Jolande de Witte en wethouder Mieke van Ginkel waren vanuit de gemeente Albrandswaard aanwezig. De burgemeester opende de tentoonstelling door op de traditionele manier de klok van de Klokkenzolder, de expositieruimte van het Kasteel, te luiden.

Na het officiƫle gedeelte was de tentoonstelling open voor het publiek. Bezoek de tentoonstelling op 9 of 10 oktober tussen 14 en 17 uur in het Kasteel van Rhoon.