INGEZONDEN

Brief aan de gemeenteraad
Hoe vind ik een huis?

Mijn naam is Renee Rombout en ik ben 24 jaar. Ik ben pedagogisch medewerker en ik werk meestal fulltime. Met netto-inkomen schommelt tussen de 1600 en 1700 euro. Ik zit dus onder de sociale huurgrens.
Een huurhuis of koophuis moet ik in mijn eentje kunnen betalen. Van de bank krijg ik 1 ton hypotheek. Met mijn spaargeld en hulp van mijn ouders kan ik een huis kopen van 2 ton.

Bijna dagelijks zoek ik op internet via woonnet Rijnmond en Funda naar betaalbare huizen, maar dat is nog niet zo makkelijk.In Albrandswaard vind ik nul huizen onder de 275.000 euro. Nul. Het aantal sociale huurwoningen dat vrijkomt voor mij is ook ongeveer nul. Ik sta al bijna vier jaar ingeschreven.
Kortom: er zijn te weinig goedkope koophuizen en er zijn te weinig sociale huurwoningen.

U praat veel, maar bouwt niet sociaal. Mij viel in de laatste vergadering op dat er drie partijen afwezig waren, één partij geen mening had en dat 1 partij zegt; we praten over sociale huur en daarmee laten we zien dat we wat doen (maar dan in duurdere woorden). VVD-NAP-PvdA-EVA-Frans-CDA zijn het erover eens dat 350-400 realistisch is.
Mijn vraag is of dat veel is? Ik vind van niet.

Mijn conclusie is dat u veel geheimen heeft. Er zijn locaties bekend, maar deze zijn geheim. Er wordt nog steeds veel gepraat, maar er is geen zicht op een woning voor mij.

Ik verwacht plannen voor ons. En met ons bedoel ik de jongere generatie die nog moeten beginnen met wonen. Niet degene die nog groter willen wonen en al groot wonen. Ik begrijp heel goed dat jullie daar meer geld mee verdienen ik begrijp ook dat ik veel kost. Maar ik heb net zoveel recht om in mijn dorp te mogen blijven wonen als ieder ander. Ik verdien misschien niet veel, maar ik ben hier geboren en werk in de buurt.
Het is aan u om mij te helpen en met mij veel jonge mensen zoals ik.

Over 6 maanden zijn de verkiezingen mijn stem gaat naar die partij die voor mij bouwt.

Renee Rombout