DJ La Fuente.
DJ La Fuente. Foto:

Eindelijk feesten bij BLEND

ALBRANDSWAARD - De Ronde Tafel 154 in Rhoon mag op 6 november eindelijk het feest BLEND gaan houden in Abel.
De oorspronkelijke datum van het feest was 28 maart 2020. De organisatie is blij dat het nu eindelijk doorgang kan vinden. De kaartverkoop gaat hard en er zijn nog rond de honderd kaarten te koop van de 750 kaarten die beschikbaar waren. Het wordt het grootste event in de geschiedenis van De Ronde Tafel. Alle opbrengsten van BLEND en een gedeelte van de drankjes is voor Villa STOER.

Alle drie de zalen in Abel worden deze avond gebruikt. ,,In de eerste zaal draaien deejays", vertelt Ryan Lalay, een van de organisatoren. ,,We zijn heel blij met DJ La Fuente. Een grote naam. Daarnaast komt DJ Mark Stable, een bekende uit Albrandswaard. Bruno & Diaz en Kim Kaos zijn ook van de partij. In de tweede zaal is een silent disco. En in de derde zaal treed de band The Gentlemen op."
Voorgaande jaren moest er gekozen worden tussen een deejay of een band, dit jaar kan het beiden door de nieuwe zalen bij Abel. Vanwege het vroege tijdstip dat het feest begint, zijn er diverse foodstands waar men onder andere burgers en patat kan krijgen. ,,We starten om 18 uur en de eindtijd is 00 uur. Kom lekker op tijd, want er is dus voldoende eten verkrijgbaar", zegt Ryan.
BLEND is een 18+ feest. Toegang enkel met QR-code of testen voor toegang code. Kaarten verkrijgbaar via www.rt154.nl. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar en er is een grote fietsenstalling.

Over Villa STOER
Villa STOER is een ouderinitiatief van ouders vooral uit Albrandswaard met een zoon of dochter met een verstandelijke en soms lichamelijke beperking, om een woning op te zetten, waar hun kinderen in de toekomst met begeleiding komen te wonen. Villa STOER wordt gevestigd in de gemeente Albrandswaard.


Talenten ontdekken bij OBS Portland

PORTLAND - Weet wie je bent, ken je talent! Dat is waar OBS Portland zich nu al voor het tweede jaar mee bezig houdt. Een van de kernwaarden op school is ‘anders leren’.

,,Elk kind heeft een talent en het is aan ons om kinderen de mogelijkheid te bieden hun talenten te ontdekken”, zegt juf Marjolein van Kooten. Zij organiseert de lessen talentontdekking, waarbij vaak ook deskundigen wordt gevraagd op school lessen te verzorgen.
,,Talentontdekking is echt in de breedste zin van het woord”, legt ze uit. ,,We hebben bloemschikken en videografie gehad maar bijvoorbeeld ook theaterlessen van echte acteurs en keyboard leren spelen. In elk kind schuilt een talent en dat ontdekken ze lang niet altijd tijdens de reguliere lessen. De ervaring van ergens goed in zijn, verhoogt het gevoel van geluk en dat is natuurlijk de meest belangrijke voorwaarde om je te kunnen ontwikkelen.”

,,Vanaf groep 1 tot en met groep 8 doen de kinderen vier keer per jaar drie lessen, zo maken ze dus kennis met veel verschillende activiteiten. Er zijn door deze lessen al veel kinderen die zich hebben aangemeld bij een muziekschool of een toneelclub. Wij zijn soms echt ontroerd door wat het ontdekken van talent met een kind kan doen.”

Talenten ontdekken via allerlei leuke extra lessen op OBS Portland.