Lokale radioprogramma's

Goedemorgen Albrandswaard
Bij het radioprogramma Goedemorgen Albrandswaard praat presentator Kees Spronk op zondag 3 oktober om 11 uur met Evelien Ligthart en Jan Backbier over de rouwkamer aan de Molenweg in Poortugaal. Tijdens de gehele uitzending van 10 tot 12 uur is er aandacht voor actualiteit uit de regio en een mooie mix van muziek. Techniek door Albert-Jan Verhoef.

Steevast op Zondag
De programmamanager van de gebiedscoöperatie het Buijtenland van Rhoon is op 3 oktober te gast in het radioprogramma Steevast op Zondag van de RTV Albrandswaard. Van 13 tot 14 uur praten Jan Jongerius en Hetty Landman met Anja Jongejan over de werkzaamheden en de vorderingen van invulling van de polders.

Van 12 tot 13 kan met luisteren naar een terugblik over de opening van het Huis van Albrandswaard, de RTV Albrandswaard studio en de tentoonstelling in het Kasteel van Rhoon Archeologie & Erfgoed. Ook is de maandelijkse column van Joop van der Hor te horen. 

De Stand op Maandag
De Stand op Maandag is twee uur durend programma waarin Jos Vis mensen uit de sport én politiek uit Albrandswaard ontvangt.
Op maandag 4 oktober is tussen 20 en 21 uur Jeffrey van Veen te gast. Hij zou aanvankelijk 20 september één van de gasten zijn, maar wegens ziekte van Jeffrey ging dat niet door. Jeffrey woont in Poortugaal en is buurtsportcoach & jeugd- en Jongerenwerker. Komend seizoen voetbalt hij bij SC Charlois, maar was daarvoor actief bij onder meer Oude Maas, SV Poortugaal en WCR. De techniek en muziek wordt verzorgd door Albert Jan Verhoef.

www.rtvalbrandswaard.nl.


Ontmoeting start kwartiertje eerder

PORTLAND - Op 14 oktober staat in Wijkcentrum Portland weer een Ontmoetingsrestaurant gepland, met een heerlijke driegangen maaltijd met koffie/thee toe voor 10 euro. In overleg met de gasten is besloten de maaltijd in Portland voortaan om 17.45 uur te starten. De aanvangstijd in De Boekenstal in Poortugaal op 29 oktober blijft 18 uur. Aanmelden voor de maaltijd kan via Welzijn Albrandswaard, 010-5018322. 


Lichtjestocht in de Carnisse Grienden

BARENDRECHT - Op zaterdagavond 16 oktober houdt de jeugdafdeling van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde? een lichtjestocht door de Carnisse Grienden voor kinderen en volwassenen. De tocht start, onder leiding van een gids, om 19 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Verzamelen op het parkeerterrein van de Grienden aan de Koedood (tegenover gemaal Breeman). De wandeling is gratis. Opgeven via www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/lichtjestocht-in-de-carnisse-grienden/ (vermeld naam en aantal deelnemers).