Ingezonden

MAA heeft hulp nodig

Ook deze zomer heeft de Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard niet stil gezeten om op te komen voor uw belangen. Over vele conceptrapporten zoals: Klachtenregeling in het Sociaal Domein, Verordening Beslistermijn Schuldhulpverlening, Wijzigingen doelgroepenvervoer, enz., hebben wij de laatste maanden advies gegeven.
Hierbij hebben wij geprobeerd om altijd kritisch naar deze rapporten te kijken om op te komen voor uw belangen. Om ons werk goed te blijven doen, hebben wij dan ook vooral uw ervaring en/of opmerkingen nodig over het sociaal domein in de gemeente Albrandswaard. Wat gaat er goed en wat kan er beter?

Welke vragen hebben wij o.a.
Senioren: Kunt u naar tevredenheid zelfstandig wonen in Albrandswaard? Krijgt u voldoende hulp?
Inwoners met een beperking: Hoe verloopt het contact met de gemeente? Wordt u snel geholpen?
Minima: Weet u dat u in aanmerking kan komen voor financiƫle ondersteuning?
Bijstandsgerechtigden: Hoe behandelt de sociale dienst u?
Ouders met jeugdzorg: Hoe functioneert uw wijkteam? Wordt u met uw kind door een vaste hulpverlener geholpen?

Zou u met een van de leden of onze voorzitter hierover van gedachte willen wisselen, laat het ons weten. Uiteraard kan dit vertrouwelijk. Individuele problemen kunnen wij niet oplossen, maar met het bundelen van signalen kunnen wij wel opkomen voor uw belangen.
Onze vergaderingen zijn ook openbaar. De volgende vergadering is 28 oktober in De Boekenstal in Poortugaal om 19.30 uur.
Piet van Verseveld (voorzitter), 06 - 38551348 of maa@van
verseveld.eu.