Nixon (links op de foto) werd derde.
Nixon (links op de foto) werd derde. Foto:

Trainingsloop

SPIJKENISSE - Op zondag 3 oktober houdt SPARK in samenwerking met Rotterdam Marathon de laatste trainingsloop voor de Rotterdam Marathon op 24 oktober. Deelnemers kunnen zich aansluiten bij een groep die wordt aangevoerd door ervaren en goed herkenbare tempomakers (pacers). Uitgangspunt hierbij zijn de vijf kilometertijden, die beginnen bij 20 minuten (4:00 min. per km) en vervolgens oplopen tot 32.30 minuten (6:30 min. per km). Men kan aansluiten bij een tempogroep die de gewenste persoonlijke marathonstreeftijd het dichtst benadert. De pacers fungeren ook als vraagbaak en aanspreekpunt voor de lopers. Op elk 5 kilometerpunt is water en sportdrank beschikbaar en bij de finish thee en een banaan.

De start is bij atletiekvereniging SPARK aan de Plaatweg in Spijkenisse om 10 uur. De kosten zijn 5 euro. Meer informatie via www.avspark.nl.


Fernandes derde plaats

POORTUGAAL - Nixon Fernandes werd afgelopen zondag derde bij de halve marathon die in Barendrecht werd gehouden. 'De start was iets te snel, in combinatie met de warmte en vele trainingskilometer, gas terug genomen. Naar mijn lichaam geluisterd en aan het strijdplan gehouden', schrijft hij op zijn Instagram.