Dag van de stilte

ALBRANDSWAARD - Elk jaar worden er op de laatste zondag van oktober stilte-activiteiten georganiseerd. Door het verzetten van de klok hebben we een uur extra, en hoe mooi is het om dat als stilte-uur te gebruiken. Stilte levert ons vele (gezondheids)voordelen op, met name als je deze stilte ervaart in de natuur tijdens een wandeling. Denk aan minder stress, een lagere bloeddruk, meer vitaliteit, meer rust in je lijf en je hoofd, meer creativiteit en een gevoel van verbondenheid met mens, dier en natuur.

Voor deze dag zoekt Mirjam Rosier, vrijwilliger en coƶrdinator van de Dag van de Stilte voor Zuid-Holland, mensen die iets willen organiseren. Denk hierbij aan poorten naar stilte: muziek, beweging, natuur ... Men kan ideeƫn opdoen door op de website te kijken: dagvandestilte.nl of via 06 26846373 en info@mirros.nl
Dus wie yoga of een klankschalenconcert geeft, een lezing of een mantra-samenzang organiseert, kan de activiteit op de website plaatsen. Ook kerken en andere religieuze plekken worden opgeroepen op deze dag stilte aan te bieden via de website.

Mirjam organiseert zelf dit jaar een stiltewandeling in de ochtend. Daarnaast geeft zij drie korte workshops in een grote ruimte in Hoogvliet. Voor deze activiteiten wordt een vrijwillige bijdrage voor de Dag van de Stilte gevraagd.

Stiltewandeling
Mirjam houdt ook stiltewandelingen op vrijdag 22 oktober van 14.30 tot 15:30 uur en op woensdag 27 oktober van 14 tot 15 uur. Opgeven via info@mirros.nl of 06 2684 6373.