A.s. zondag is het echtpaar Van Kampen 65 jaar getrouwd. Dat werd alvast gevierd.
A.s. zondag is het echtpaar Van Kampen 65 jaar getrouwd. Dat werd alvast gevierd. Foto:

Echtpaar Van Kampen 65 jaar getrouwd

RHOON - Maandag 28 september bracht burgemeester Jolanda de Witte een bezoek aan het echtpaar van Kampen. Het echtpaar ontmoette elkaar op de ‘meidenmarkt’ zoals meneer het grappend vertelt. Mevrouw (toen 14 jaar) woonde in Rhoon en ging met een vriendin naar Pernis om daar door de straat te flaneren. Ze ontmoette de broer en een vriend van meneer Van Kampen. Deze jongens pakten haar ringetje af en wilde het teruggeven voor een zoen. Natuurlijk weigerde ze dat. Toen meneer van Kampen de ring overnam, ging ze wel overstag. Het jonge stel moest trouwen omdat ze een kindje verwachtten. Zo stonden ze met achttien en zestien jaar, en zij met een acht-maanden buik, 65 jaar geleden op een maandagochtend met vier andere stellen voor het altaar.
Na wat omzwervingen en kelderwoningen kregen ze uiteindelijk een huisje in Hoogvliet en later verhuisden ze naar Rhoon. Later kregen zij nog een zoon. Inmiddels hebben ze twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.
Meneer Van Kampen is jaren service-inspecteur geweest van onder andere kranen en bulldozers. Mevrouw bleef thuis voor de kinderen, maar is goud waard volgens meneer. ,,Ze was er altijd voor de kinderen en draaide haar hand niet om, om ieder jaar het huis te behangen en te witten.”