Afbeelding

sv Poortugaal 5e plaats

POORTUGAAL - Nu de anderhalvemetersamenleving vanaf zaterdag wordt losgelaten is iedereen weer van harte welkom op het sportcomplex van sv Poortugaal. Daar zal zaterdag om 14:30 uur de voetbalkraker plaatsvinden tegen Capelle. Het eerste elftal is goed uit de startblokken geschoten met 7 punten uit vier wedstrijden in de Hoofdklasse van de KNVB. Vorig seizoen werd helaas na vier wedstrijden alles afgeblazen en ging Nederland weer in een lockdown. Deze competitie startte op 28 augustus met een gelijkspel thuis tegen favoriet DHSC uit Utrecht. Vervolgens werden drie punten toegevoegd met een klinkende 1-4 overwinning bij Rijsoord.

Winst tegen ARC
De dadendrang stokte echter thuis met een verlies tegen Scherpenzeel. De 0-2 op het scorebord reflecteerde niet de onbenutte mogelijkheden van de spitsen, waar het vizier niet op scherp stond. Afgelopen zaterdag gingen de blauw-zwarten daarentegen met de winst aan de haal uit tegen ARC. In Alphen aan de Rijn was het zenuwslopend na een zwakkere eerste helft, waarbij de 1-0 achterstand gelukkig voor rust kon worden gelijkgetrokken door een terechte penalty. Na de thee had Poortugaal het betere spel en dit werd bekroond door Gerwin Smally Lake, de international van Sint Maarten. In de slotfase was het nagelbijten, want de scheidsrechter blies pas ver na de 90 minuten het eindsignaal.

Promovendus
Met de 7 punten staat Poortugaal nu op de vijfde plaats, welke een ongekende weelde is voor de promovendus. De tegenstander van zaterdag Capelle staat tweede na een unieke overwinning van 3-2 op Feyenoord, die gezien wordt als de gedoodverfde kampioen. Volgens trainer Peter Klomp, die Poortugaal naar de Hoofdklasse dirigeerde is elke opponent een uitdaging. ,,In deze klasse merk je dat de snelheid en balvaardigheid op een hoger niveau ligt en dan is het belangrijk de taken compact en geconcentreerd uit te voeren.” Het belooft een spannende middag te worden in Polder Albrandswaard.