Foto Ronald Hooijmeijer.
Foto Ronald Hooijmeijer. Foto: Ronald Hooijmeijer

Mooie tweede helft voor sv Poortugaal

POORTUGAAL – Zaterdag speelde sv Poortugaal tegen Rijsoord. Na net tien minuten gespeeld te hebben, loste Claudio Santos Silva een schot op het doel van Rijsoord, dat vakkundig door doelman Christian van Wijngen over het doel werd getikt. Rijsoord kwam een enkele minuut voor de rust nog op voorsprong. Twee minuten voor de rust was er een vrije schop voor Rijsoord en die werd genomen door Romano Niamut. Het resultaat zou niet voldoende zijn, want de bal belandde in de muur en daarbij maakte Niels Versteege hands en dus volgde een strafschop. Gazar Dermendjan rondde dit buitenkansje af; 1-0.
Rijsoord kon het eerste gedeelte van die tweede helft de wedstrijd nog redelijk onder controle houden. Echter met nog iets meer dan twintig minuten te spelen kwam er op dat moment toch de verdiende gelijkmaker voor Poortugaal. Verdedigers Lorenzo Braaf en Romano Niamut kregen gezamenlijk de bal niet goed onder controle en daarvan maakte Claudio Santos Silva dankbaar gebruik; 1-1. Een knullig optreden van de verdediging van de thuisploeg. Rijsoord was nog niet van de schrik bekomen of het keek al tegen een achterstand aan. Bij een snelle uitval direct na de aftrap van Rijsoord maakte Niels Versteege de 1-2. En vijf minuten later was het alweer raak door een doelpunt van Claudio Santos Silva; 1-3. Zes minuten voor het einde zorgde Jordi Dekker voor de 1-4 einduitslag.