Nixon Ferandes op naar de tweede plaats. Foto: Runnings Friends Company
Nixon Ferandes op naar de tweede plaats. Foto: Runnings Friends Company Foto:

Twee plek voor Nixon Fernandes

POORTUGAAL – Na een lange tijd zonder wedstrijden, werd op zondag 29 augustus voor het eerst weer een landelijke officiële hardloopwedstrijd gehouden.
Nixon Fernandes uit Poortugaal deed mee aan het Nederlands Kampioenschap voor de tien kilometer. Hij reisde hiervoor naar het plaatsje Hem in Noord-Holland.
,,Na zoveel tijd weet je niet meer precies waar je staat”, vertelt Nixon. ,,Dus ik was zelf ook heel benieuwd hoe het zou gaan en waar ik zou eindigen. In het begin gingen we heel hard, maar naderhand moest ik een stapje terug doen. De laatste vier kilometer waren tegen de wind in. Het gebied daar is heel open en dat vrat energie.”
Hij eindige als tweede in de categorie 40+. Een super mooi resultaat. ,,Ik was blij verast”, zegt Nixon hierover. ,,Van te voren kon ik het totaal niet inschatten Deze wedstrijd was vooral voor de toplopers. Vanwege de beperkingen deden er in totaal 300 mensen aan mee, waarvan de helft vrouwen met een eigen begintijd.” Nixon liep de tien kilometer in 31.53 minuten.

De eerstvolgende wedstrijd die op zijn planning staat is de marathon van Amsterdam die op 17 oktober plaatsvindt. Volg Nixon via Instagram:
@atleetnixon.