Nieuw dansseizoen voor jong en oud

ALBRANDSWAARD - Na een uitdagende 1.5 jaar van maatregelen en lockdowns waarbij meester Bart heel wat keren in sneeuwbuien, regenbuien, maar ook bij stralend zonnig weer, buiten les heeft gegeven, opent dansschool Love2Do op 7 september haar deuren voor een nieuw dansseizoen. Ze gaan er weer met volle moed tegenaan en hopen op een prachtig (rustig) dansjaar met als afsluiting een spetterende eindvoorstelling die plaats zal vinden in theater Zuidplein.

De dansschool biedt danslessen voor kinderen vanaf drie jaar aan in de stijlen klassiek ballet, jazz en modern. Voor volwassenen ontwikkelde Bart, artistiek leider van de dansschool, het dansfit programma. Dit is een swingende mix van onder andere yoga, pilates, dans en mindfulness waarin volwassenen vanaf 18 jaar elke week 1,5 uur de tijd voor zichzelf kunnen nemen. Dansfit hebben ze in twee groepen: een rustiger groep waarin alles gemoedelijk gaat en een groep meer up tempo voor mensen die wat meer uitdaging zoeken.

Dansschool Love2Do biedt op dinsdag dansles aan in Rhoon en op woensdag in Poortugaal. Via de website www.love2do.nl of via 06 - 25060583 (Arne) kan men zich aanmelden voor een vrijblijvende proefles.


Subsidie voor scholen en verenigingen met watervriendelijke acties

Verander je omgeving in een spons

REGIO - Door het vergroenen van de tuinen en wijken is er minder last van ernstige wateroverlast en extreme droogte. Daarom geeft het waterschap subsidie voor zogenaamde watervriendelijke initiatieven, zoals groene daken, regentonnen en vijvers. De regeling is zo succesvol dat de pot voor particulieren al helemaal leeg is. Scholen en verenigingen kunnen nog wel subsidie aanvragen.  

,,De watersnood deze zomer toont aan dat we onze omgeving zo snel mogelijk klimaatbestendig moeten maken,” zo vertelt heemraad Anne Mollema van waterschap Hollandse Delta. ,,Scholen en verenigingen kunnen helpen bij schoon en voldoende water in onze omgeving: niet teveel en niet te weinig. Rond school of buurtcentrum kan één maatregel al veel effect hebben. Effectief, zichtbaar en de boodschap bereikt heel veel mensen.“

Subsidie aanvragen
De subsidie van waterschap Hollandse Delta is bedoeld voor maatregelen die ervoor zorgen dat regenwater wordt opgevangen en rioleringen minder belast worden. Denk aan minder tegels, meer planten en daken met bijvoorbeeld sedumplanten erop. Zo verandert de omgeving in een betere 'spons' voor een plotseling teveel aan water.

De subsidieregeling staat nog open voor rechtspersonen zonder winstoogmerk zoals scholen, verenigingen van eigenaars en woningbouwverenigingen. De subsidie bedraagt maximaal 10.000 euro. Meer info: www.wshd.nl/subsidie