Cor Schaap tijdens zijn laatste excursie. (foto: Jachtopziener)
Cor Schaap tijdens zijn laatste excursie. (foto: Jachtopziener) Foto:

Cor Schaap overleden

ALBRANDSWAARD - Beverkenner Cor Schaap is in nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Op vrijdag 13 augustus was Cor Schaap voor het laatst in de grienden. Samen met dertig natuurliefhebbers maakte hij voor het laatst een rondgang door het gebied. Het was zijn laatste wens.

Cor Schaap was voor veel bezoekers van de Rhoonse Grienden een bekend gezicht. wie op zoek was naar bevers kon van hem nuttige aanwijzingen kriijgen.
Schaap was oprichter van de Facebook groep Bever. Deze groep heeft bijna 600 leden en is ver over de landsgrenzen bekend. Ook heeft Cor met zijn kennis vele mensen mee laten genieten van de bevers. Hij begeleidde de vele mensen door de grienden met als doel het waarnemen van de bevers. Hierdoor heeft hij tal van mensen een onvergetelijke ervaring weten te bezorgen.

Op de facebookgroep zijn veel reacties geplaats naar aanleiding van het overlijden. Zoals deze van Arie Buurman:

“De eerste keer dat ik Cor ontmoete was 30 januari 2015. Bijna dagelijks waren we toen bij deze burcht te vinden. Ik heb Cor leren kennen als een man met het hart op de juiste plaats. Wanneer ik langs de griende fietste, was het bijna een gewoonte om te kijken of ik zijn fiets zag staan. Voor veel mensen zullen de grienden zonder Cor voor altijd anders zijn.”