Ingezonden

Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard

De Maatschappelijke Adviesraad Albrandswaard, heeft als kerntaak het volgen van sociaal gemeentebeleid en schrijven van adviezen aan het college. Tijdens de vergaderingen zijn de wethouder en de beleidsmedewerker aanwezig. De vergaderingen vinden ongeveer tien keer per jaar plaats op donderdagavond in de Boekenstal te Poortugaal. De onderwerpen en doelgroepen waar we ons mee bezighouden zijn o.a.; senioren, eenzaamheid, jeugd, minima, mensen met een beperking en bijstandsgerechtigden. De leden hebben verschillende expertise die ondergebracht zijn in werkgroepen. Er is een werkgroep WMO, werkgroep Jeugd en werkgroep Werk, Inkomen en Participatie (WIEP).
De adviesraad behartigt geen individuele belangen en kent geen individuele dossiers. Wel bespreken we met organisaties en inwoners over hun ervaringen met zorg en welzijn. Maakt u situaties mee in het sociale domein die niet goed lopen of heeft u goede ervaringen? Laat het ons weten. Wij kunnen deze signalen bespreekbaar maken. Bovendien bent u van harte welkom tijdens een vergadering en wellicht wilt u daarna plaatsnemen in de Maatschappelijke Adviesraad.
U kunt zich aanmelden om een vergadering bij te wonen via: maa@vanverseveld.eu

Piet van Verseveld,
Voorzitter MAA


Dopper is een topper

"De Wereldwinkel Rhoon heeft een speciale actie voor de schoolgaande kinderen.
Kristalhelder water willen we toch? Slecht nieuws plastic vindt dit totaal niet interessant. Elk jaar belandt er 8 miljoen ton plastic afval in onze oceanen. Dit plastic wordt niet afgebroken. Nooit. Het valt gewoon uiteen in kleinere stukjes. Elke minuut worden 1 miljoen waterflesjes verkocht. Koop daarom de Dopper fles.
Aan het begin van het schooljaar heeft de Wereldwinkel een speciale aanbieding: de originele Dopper van € 12,50 voor € 10. Doe iets aan het milieu en koop de Dopper bij de Wereldwinkel Rhoon.”
Gerard Brussaard