Jolanda de Witte reikt een bloemetje uit aan Bernou van der Velden.
Jolanda de Witte reikt een bloemetje uit aan Bernou van der Velden. Foto:

Burgemeester bedankt GGD voor inzet

ALBRANDSWAARD - De vaccinatielocatie van de GGD aan de Hofhoek in Poortugaal heeft de deuren gesloten. Dinsdagmiddag reikte burgemeester Jolanda de Witte een bloemetje uit aan Bernou van der Velden, GGD-regiomanager vaccineren, om alle medewerkers te bedanken voor hun inzet de afgelopen maanden.
De vaccinatielocatie ging open op 29 april. In totaal zijn tot en met 15 augustus 78.307 prikken gezet. Het dagrecord was 1185 prikken; dat werd op 11 juli gevestigd.
Burgemeester Jolanda de Witte is vol lof over het werk dat in haar gemeente is verzet. ,,Vaccineren is ons belangrijkste wapen tegen het coronavirus. Ik ben blij dat we met meer dan 78.000 prikken konden bijdragen aan de bestrijding van de pandemie. Heel veel mensen, van zorgpersoneel en vrijwilligers tot beveiligers en tentenbouwers, hebben daar hard voor gewerkt. Hartelijk dank daarvoor!''
De plaatselijke huisartsen hebben ook gebruik kunnen maken van de tijdelijke accommodatie aan de Hofhoek. Voor 29 april konden zij die enige tijd gratis gebruiken voor het vaccineren van mensen van 60 tot 64 jaar en mensen van 18 tot 60 jaar met een medische indicatie. Ook dinsdagavond gebruikten ze de accommodatie en werden ongeveer tweehonderd prikken gezet.