Prikken zonder afspraak

REGIO - Op alle priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond kun je vanaf nu zonder afspraak een vaccinatie krijgen. Op de meeste locaties kun je binnenlopen op maandag tot en met zaterdag van 9 tot 16 uur en op zondag van 10 tot 17 uur.
Wie nog niet is gevaccineerd kan voor een prik zonder afspraak terecht op de priklocaties die nog open zijn.
Op de meeste locaties wordt geprikt met het Pfizer-vaccin. Op Katendrecht word ook met het Janssen-vaccin geprikt. Dat gebeurt vanaf 23 augustus ook op vaccinatielocatie Schuttersveld in Rotterdam. Mensen kunnen zelf aangeven welk soort prik ze willen.
Er moeten wel 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik zitten. Dit geldt voor het Pfizer-vaccin. Voor het Moderna-vaccin moet je 28 dagen wachten. Voor het Moderna vaccin, kun je alleen nog in Ridderkerk terecht voor de tweede prik.

De locaties op de kade van het SS Rotterdam en in Vlaardingen zijn vanaf zondag 22 augustus gesloten.
De locaties en openingstijden zijn te vinden op

www.ggdrotterdamrijnmond.nl/nieuws/
prikkenzonderafspraak/  

Voortuin
rommelmarkt

POORTUGAAL - Na het succes van twee jaar geleden, wordt op zaterdag 11 september weer een voortuin-rommelmarkt gehouden in Poortugaal.

Van 9.30 tot 16 uur is er markt in de voortuinen van de Warnaar, de Meeting en de Heuvel (1-11). Er worden dan allerlei tweedehands spulletjes aangeboden zoals huisraad, kleding, antiek en speelgoed.