Activiteiten van Stichting Rolf

ALBRANDSWAARD - Stichting Rolf heeft voor de komende tijd een aantal activiteiten op het programma staan.

Op zaterdag 16 oktober, het begin van de herfstvakantie, start de Rolf Route in Barendrecht. Deze wordt geopend door Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid Holland. De borden voor deze route zijn al geplaatst.

Eveneens op 16 oktober opent in het gemeentehuis van Barendrecht de tentoonstelling Archeologie & Erfgoed in relatie tot de Rolfroute Barendrecht en zal het Rolf verhaal nummer vier ‘Rolf en de strijd om het graafschap Holland’ worden gepresenteerd.

Op zaterdag 2 oktober start in het Kasteel van Rhoon een tentoonstelling starten over Archeologie & Erfgoed in relatie tot de Rolf route en over de geschiedenis en het ontstaan van West- IJsselmonde. Dit gebeurt na de officiële opening van het Huis van Albrandswaard. De tentoonstelling is te bezichtigen op 2, 3, 9 en 10 oktober in het kasteelaan de Dorpsdijk in Rhoon - Noord. Dit project is een samenwerking van de Stichting het Kasteel van Rhoon en de stichting Rolf.

Op 9 oktober onthult wethouder Mieke van Ginkel een bord bij de oude Verhoef boerderij in Poortgaal. Deze prachtige hoeve is aangepast voor bijzondere doeleinden en heet voortaan het Terphuis.

Als laatste staat er eind november een signeer sessie op het programma van de uitgegeven Rolf boeken en de Rolf mokken in de supermarkt van AH aan de Julianastraat te Rhoon.

www.stichting-rolf.nl