Escapebus

(Vervolg van de voorpagina.)

Maandagochtend stond de bus voor het eerst in de Julianastraat in het centrum van Rhoon. Nadat de stroom is aangesloten en een blauwe politievlag is neergezet, laat Waasdorp de mini-escaperoom zien. Binnen is plaats voor twee jongeren tot 18 jaar. Door vragen binnen een kwartier goed te beantwoorden, kunnen ze ontsnappen uit het kamertje.
Jongerenwerkster en buurtsportcoach Mandy van der Heiden was de eerste belangstellende. Zij is blij dat de politie op deze manier jongeren voorlichting geeft over de gevaren van cybercrime. Wijkagent Waasdorp vertelt dat het initiatief van de politie aansluit op een plan van de gemeente Albrandswaard om volwassenen voorlichting te geven over computercriminaliteit.
De escapebus staat vandaag, donderdag 19 augustus, van 11 tot 14 uur op het Hof van Portland.

Activiteiten Welzijn Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - In Wijkcentrum De Boekenstal in Poortugaal, gaan veel activiteiten door in de zomer, zoals de schilderclub op dinsdag tussen 13 en 16 uur, Bibliotheek-afhaalpunt en ruilbibliotheek: maandag, woensdag en vrijdag 14 en 17 uur en de koffie-inloop op vrijdag vanaf 10 tot 13 uur.
Seniorweb start 30 augustus op maandagen van 9.30 tot 12 uur weer met het inloopspreekuur. De Handwerkclub op donderdag van 10 tot 12 uur start vanaf 12 augustus.
In gymzaal Poortugaal gaat de Beweegtherapie op muziek in augustus door.
In Wijkcentrum Portland is elke dinsdag de 50+ en meer club: van 10 tot 12 uur, het Bibliotheek-afhaalpunt, boekafgifte en ruilbibliotheek: maandag, woensdag en vrijdag 14 tot 17 uur. Seniorweb start donderdag 2 september weer.