Cameratoezicht bij de ijsbaan van Heerjansdam.
Cameratoezicht bij de ijsbaan van Heerjansdam. Foto:

Overlast bij ijsbaan

REGIO – De gemeente Zwijndrecht treedt op tegen de overlast van groepen jongeren op de ligweide bij de ijsbaan in Heerjansdam.

Het terrein ligt aan de Waal en is bij mooi weer erg in trek bij recreanten. 

Sinds het begin van de zomervakantie is er bij de ijsbaan aan de rand van het Waaldorp cameratoezicht. Politie en gemeentelijk toezicht houden hier gezamenlijk controles. Eind deze maand wordt er een hek om het hele terrein geplaatst zodat jongeren er niet meer met scooters op kunnen, kondigt de gemeente Zwijndrecht aan.

"In de zomermaanden wordt het terrein naast het Waaltje en de omgeving vaker geconfronteerd met groepen jongeren die overlast en onveilige situaties veroorzaken. Ze parkeren hun scooters op het grasveld, rijden ermee langs badhanddoeken en reageren fel naar andere bezoekers en handhavers als ze hierover worden aangesproken”, meldt een medewerker van de gemeente.

De geplaatste borden met gedragsregels lijken onvoldoende effect te sorteren. Eerder al werd er een hek en later een zware bloembak bij de ligweide geplaatst. Dit weerhield de jongeren niet om met scooters het terrein op te rijden. Daarom wordt het hele terrein nu omheind met een hek. Verkeersovertredingen en andere overlast worden zonder waarschuwing bekeurd. Scooters en fietsen kunnen bij de ijsclub worden gestald.