Lokale partijen: 'kordate actie' tegen geweld

REGIO  – De overheid moet maatregelen nemen om het geweld in de samenleving te stoppen. Dat stellen zes lokale partijen, waaronder Echt Voor Barendrecht (EVB), in een brief aan minister Grapperhaus van Justitie.
De brief is ondertekend door Robert Simons (Leefbaar Rotterdam), John Janson (Leefbaar Capelle), Jonathan Vrijman (EVB), Jeffrey van der Elst (Leefbaar Krimpen), Don van Doorn (Leefbaar 3B Lansingerland) en Karin Kayadoe (Leefbaar Ridderkerk).
De zes wijzen op de 15-jarige Joshua en de 27-jarige Daan die door geweld om het leven kwamen. “De moorden hebben onze gemeenschap diep geschokt. In twaalf dagen tijd waren er ook tien schietpartijen in onze regio. Ongekend vuurwapengeweld dat ons veel zorgen baart. Naast het vuurwapengeweld zien wij een enorme toename van messengeweld. In zes weken tijd zijn er meer dan tien steekincidenten gemeld door de politie. En daarnaast diverse bedreigingen en berovingen door jeugdige criminelen, waaronder met machetes.”
De minister wordt gevraagd om ‘kordate actie’: ‘meer wijkagenten: minstens één per 5.000 inwoners, zoals de politiewet voorschrijft; mogelijk maken van persoonsgericht preventief fouilleren; verbod op de verkoop van messen aan jongeren onder 18 jaar’.

Tunnel twee nachten dicht

REGIO - De Heinenoordtunnel is in verband met onderhoud twee nachten dicht. Het langzaam verkeer ondervindt geen hinder. De tunnel is dicht van vandaag 23.59 uur tot vrijdag 13 augustus 5 uur richting Zuiden. Vrijdag 13 augustus 23.59 uur tot zaterdag 14 augustus 8 uur is de tunnel richting Noorden afgesloten. Hulpdiensten en bussen kunnen de wel passeren.

Erfgoed

RHOON - In het Kasteel van Rhoon start op 2 oktober de tentoonstelling Archeologie & Erfgoed. Deze is ontstaan in relatie met de Rolfroute en vertelt over  het ontstaan van West-IJsselmonde.