Ingezonden

Werkgroep De Kijvelanden nu bij VVPA

"Wij willen graag de inwoners van Albrandswaard informeren dat Werkgroep De Kijvelanden als werkgroep/kring aansluiting heeft gezocht bij de VVPA (Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard).

Inmiddels vragen geruchten over ‘eventuele’ ontwikkelingen in de polder om een bijeenkomst van onze Werkgroep De Kijvelanden om te overleggen of het nuttig/gewenst is om actie te voeren om de Kijvelanden te houden zoals het is, want met de Kijvelanden is niks mis!
Hoe de werkgroep actie heeft gevoerd, weten vast nog veel bewoners. Het uiteindelijke resultaat was het definitieve inrichtingsplan dat op 21 november 2013 in het Gemeentehuis aan de bewoners werd gepresenteerd, nadat het met algemene stemmen in de Gemeenteraad was aangenomen.
Helaas moest de gemeente om financiële redenen afzien van de uitvoering. De grond in de Kijvelanden is daardoor nog grotendeels eigendom van de Provincie.

Het is dus al lang geleden dat dit plan is vastgelegd en heeft de Provincie nog steeds een enorme bouwhonger. Daarom denken wij dat het verstandig is om actie te ondernemen om het belang van de Kijvelanden onder de aandacht te brengen bij de bewoners en bestuurders van onze gemeente Albrandswaard en de Provincie. De actie die onlangs gevoerd is voor het behoud van het Valckesteynse bos heeft een goed resultaat opgeleverd, en is een voorbeeld voor De Kijvelanden."

Plonie Rooimans,
Bernadette Morsink