Organisaties bundelen krachten

ALBRANDSWAARD - Sinds 1 juli hoort Stichting Peuterwerk Albrandswaard (S.P.A.) bij de SWKGroep. Met vijf voorschoolse-educatielocaties in de omgeving van Rhoon en Poortugaal zijn zij een mooie aanvulling op de organisaties binnen de SWKGroep. Hiermee bundelen de organisaties hun krachten.

“Binnen S.P.A. werken we elke dag aan het behoud van een goede kwaliteit van peuterspeelzaalwerk, werkgelegenheid en eigenheid”, vertelt Janneke Timmer van Stichting Peuterwerk Albrandswaard. “Dit overziend, hebben we de mogelijkheid tot samenwerking met een grotere organisatie onderzocht. Vanwege eerdere positieve samenwerkingservaringen, was de keuze voor de SWKGroep logisch.” De overname door de SWKGroep is met veel zorg tot stand gekomen. De SWKGroep staat, net als S.P.A., voor ontwikkeling en heeft dezelfde visie op peuteropvang. 

Niet merkbaar voor de kinderen
Voor de kinderen is de wijziging amper merkbaar. De kleinschalige aanpak en het karakter blijven behouden. De huidige medewerkers blijven in dienst en mogen ongeveer 3.000 SWKGroep-medewerkers tot hun nieuwe collega’s rekenen. Wat voor de kinderen en hun ouders belangrijk is. “Vertrouwde gezichten geven kinderen stabiliteit en continuïteit en dat is het allerbelangrijkste”, aldus Janneke.

Over Stichting Peuterwerk Albrandswaard
Spelenderwijs stimuleert Stichting Peuterwerk Albrandswaard (S.P.A.) de ontwikkeling van peuters van 2 tot 4 jaar, zodat zij optimaal worden voorbereid op de basisschool. De kinderen ontdekken hun mogelijkheden op een veilige manier. S.P.A. helpt ze waar nodig en bevordert hun zelfstandigheid waar het kan. Kinderen van 2 tot 4 jaar zijn welkom op één van de vijf locaties voor peuteropvang.

Over de SWKGroep
De SWKGroep omvat en verbindt kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. De organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep zorgen dagelijks dat kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. Zo ontdekken zij wat hun kracht is en leren zij hoe ze deze kunnen inzetten. Hiermee helpen wij jong en oud om te kunnen functioneren in de wereld van de toekomst.