Corine de Meer liep 500 euro bij elkaar voor de Nierstichting.
Corine de Meer liep 500 euro bij elkaar voor de Nierstichting. Foto:

500 euro voor de Nierstichting

Corine de Meer liep 100 kilometer

RHOON - Corine de Meer uit Rhoon haalde maar liefst 500 euro op voor de Nierstichting door mee te lopen aan de Nierdaagse.
,,Mijn vader leed aan nierziekte", vertelt Corine. ,,Ik zag van dichtbij hoe naar deze ziekte is en draag dan ook graag mijn steentje bij om geld in te zamen voor de Nierstichting. Door mee te lopen met de Nierdaagse kon ik zelf donaties binnen halen. Dat liep zoveel beter dan ik had verwacht. Vooral in het begin ging het heel hard."
Corine bepaalde zelf het doel. In de maand juli moest ze honderd kilometer lopen.,,Door corona en thuiswerken, was het voor mij meteen een goede stok achter de deur om zo vaak mogelijk naar buiten te gaan. Op het einde van de maand was ik al op vakantie en ook heb ik iedere dag gewandeld. Voor mij een nieuwe ervaring om wandelingen uit te zetten en samen met de kinderen te lopen."
De Nierstichting laat op hun Facebookpagina weten dat er in totaal maar liefst 62.247 euro is opgehaald.  Er zijn door alle deelnemers bij elkaar 41.876.923 stappen gezet.

Blijven wandelen
Nu de maand voorbij is, de kilometers zijn gelopen en het geld bij elkaar is gebracht, stopt Corine niet met lopen. ,,Ik vind het hartstikke leuk om te wandelen. Ik weet nog niet precies of ik dezelfde afstanden blijf lopen, maar ik blijf het zeker doen."