Afbeelding
Foto:

Kaas en brood vallen in de prijzen

RHOON – Bakker Peter Bienefelt en kaasspecialist Dick Schumacher zijn samen in de prijzen gevallen.

Het kaas/mosterddesembrood van de Boulanger van Peter Bienefelt uit Rhoon werd uitgeroepen tot het winnende brood in de regio tijdens de talkshow BAR-talk in Het Kruispunt. Uit elke gemeente mocht één bakker zijn specialiteit aanbieden. De Boulanger leverde het kaas/mosterddesembrood in. Horeca expert Freek van der Valk mocht de producten van de drie bakkers uit de drie gemeenten proeven en beoordelen. De inzending van Boulanger Peter Bienefelt vond hij het meest bijzondere en verrassende brood. Het is opnieuw een erkenning voor het vakmanschap van Bienefelt, die de titel ‘World Master Baker’ mag voeren. 

Het kaas/mosterddesembrood van de Boulanger wordt gemaakt met Rotterdamsche oude kaas 55 weken oud, afkomstig van Dick Schumacher’s kaashandel de Weypoort op de Middenbaan. Deze kaas heeft een superior Taste Award gewonnen in Brussel. Daar heeft een culinaire vakjury van 200 prestigieuze chefs en sommeliers zowel De Rotterdamsche Oude 55 weken als de 100 weken erkend met drie sterren. Elk jurylid beoordeelt hier zelfstandig zonder te communiceren met andere juryleden. Het is geen wedstrijd, dus elke product wordt op zijn eigen kwaliteit gekeurd.
“Het is de derde keer in drie jaar tijd dat De Rotterdamsche Oude 55 weken in de prijzen valt. Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op!”, reageert Dick Schumacher.

Zie ook deboulanger.nl en derotterdamscheoude.nl.