Mellanie met haar vriend in haar nieuwe winkel.
Mellanie met haar vriend in haar nieuwe winkel. Foto:

More for Kidz opent deuren

Door Astrid Potuijt

POORTUGAAL - Afgelopen zaterdag was het druk in de Kerkstraat in Poortugaal. Bumba en Elza uit Frozen liepen er rond en dat zorgde voor veel blijde kinderhoofdjes en even vrolijke mama's en papa's. De kinderkledingwinkel More for Kidz opende de deuren. 

,,Het was zo druk en gezellig", vertelt de enthousiaste eigenaresse Mellanie Chouari. ,,Als je nu in mijn etalage kijkt, lijkt het eerder een bloemenwinkel", lacht ze. ,,Ik mag niet klagen over de eerste openingsdag. Er is veel verkocht en rondgesnuffeld."

Ongeveer vijf jaar geleden kwam Mellanie in Poortugaal wonen. Ze is kapsters en oefende dat beroep ook uit. Ze kreeg de afgelopen jaren twee kinderen. En ondertussen droomde ze van een eigen zaak. Maar een kapperszaak zag ze niet zo zitten. ,,Er zitten al meer dan genoeg kapsalons in dit gebied", zegt ze. ,,Het heeft weinig zin om er dan ook eentje te beginnen."
Twee jaar geleden begon ze een aantal babyspulletjes via Facebook te verkopen. Dat liep al snel uit de hand. Haar online verkopen waren een succes. ,,Ik had steeds meer spullen thuis liggen. Eigenlijk zo'n beetje alles wat je hier in de winkel ziet hangen, lag in ons huis."Er stonden wel eens pandjes te huur, maar vaak ver boven het budget. Totdat dit pand aan de Kerkstraat te koop kwam te staan. 'Ik doe het gewoon', dacht Mellanie en voegde de daad bij het woord.

Half juni begon ze met klussen en inrichten en afgelopen zaterdagochend moesten er nog wat dingetjes gedaan worden voor de opening. De goedlachse Mellanie wijst naar het pashokje. ,,We hadden dat pashokje op vrijdagavond in elkaar gezet en dan past het weer net niet. Dus moesten de gaten nog dicht gemaakt worden. Je kent het wel. Maar het is helemaal naar mijn zin nu, dankzij de hulp van mijn vriend, vriendinnen en ouders."

De winkel is ruim opgezet. In het midden staat een gezellige houten tafel en aan de wanden hangt de kleding tot en met maat 110. ,,Volgend seizoen wil ik ook wat grotere maten gaan aanbieden." Naast de kleding, liggen er ook tal van leuke spulletjes, perfect voor kraamcadeautjes.

Openingstijden
More for Kidz is open op woensdag (10 tot 17.30) donderdag en vrijdag (9.30 tot 18 uur) en op zaterdag van 9 tot 17 uur. Op maandag en dinsdag op afspraak.
Via moreforkidz.nl is de collectie te bekijken en eventueel te bestellen.


Renovatie zwembad afgerond

ALBRANDSWAARD– De renovatie van het zwembad van Albrandswaard is bijna afgerond. Dat betekent dat het zwembad de komende twintig jaar veilig gebruikt kan worden voor zwemlessen, doelgroepzwemmen en vrij zwemmen. Wethouder Martijn Heezen: ,,In 2017 is duidelijk geworden dat het zwembad een heel belangrijke functie vervult voor de dorpen. Ik ben blij dat we ervoor hebben kunnen zorgen dat het sowieso de komende twintig jaar wordt behouden.”
Inwoners kunnen op zaterdag 28 augustus een kijkje komen nemen in en rond het zwembad. Ook zal dan de duikwinkel en -school MaiDiving worden geopend, die tegen het zwembad aan is gebouwd.

Inwoners kunnen op zaterdag 28 augustus een kijkje komen nemen.