Bestuurslid Ineke Kuilman werd speciaal in het zonnetje gezet.
Bestuurslid Ineke Kuilman werd speciaal in het zonnetje gezet. Foto:

Bloemen voor Villa STOER

ALBRANDSWAARD - 'STOER' staat voor 'Samen Thuis Onder Eigen Regie' en is een ouderinitiatief uit Albrandswaard. Ouders van een zoon/dochter met een verstandelijke (en eventueel lichamelijke) beperking willen graag een zorgwoning opzetten, waar hun kinderen in de toekomst met 24-uurs begeleiding kunnen wonen.

Villa STOER betekent in de eerste plaats een ‘thuis’ voor de kinderen. Een omgeving waar de kinderen zich op hun gemak voelen, waar ze geaccepteerd en gewaardeerd worden om wie ze zijn, waar ze geborgenheid en warmte vinden. Een plek die ze zelf vorm en inhoud gaan geven, van waaruit ervaringen kunnen worden opgedaan, en een plek waar onze kinderen zich oprecht ‘thuis’ voelen. Op de tweede plaats zullen de ouders een gedeelte 'eigen regie' in handen blijven houden. 

Bestuurslid Ineke Kuilman werd speciaal in het zonnetje gezet. ,,Zij heeft een pittig jaar achter de rug gehad en stond ondanks alles altijd voor anderen klaar om te helpen en bij te springen daar waar nodig”, aldus Marianne. Ineke vertelde dat de jongelui elkaar bijna allemaal kennen via school, taxi, sport, dagbesteding etc. Speciaal voor de kinderen organiseerde zij onder meer online bijeenkomsten zodat de jongens en meiden elkaar toch bleven zien en daardoor even de coronacrisis vergaten. Frans: ,,Ineke, jij bent een echte topper en dit bloemetje heb je dan ook meer dan verdiend. Jullie van Stoer zijn echte kanjers.”
www.stichtingvillastoer.nl

Ook iemand in het zonnetje zetten? Mail naar: f.v.zaalen@albrandswaard.nl o.v.v. bloemetje.