Spelletjes in Boerderijtje

RHOON - Vanaf 8 juni kan men bijna dagelijks terecht in het Boerderijtje, Werkersdijk 1 in Rhoon, voor diverse leuke en nuttige zaken. Op maandag zijn er regelmatig mantelzorgactiviteiten, op dinsdag kan men ‘s ochtends koffie drinken, naar de miniaturenclub en vanaf 20 juli naar een spelletjesmiddag van 14 tot 16 uur, waar men kan sjoelen, kaarten, Rummikuppen enz.
Op woensdag worden er naast het koffie drinken ook kaarten gemaakt en vanaf 14 juli van 14 tot 16 uur is er de handwerkclub. Donderdagochtend worden er naast het koffie drinken ook kaarten gemaakt. Vanaf 10 juli is er ook elke tweede en vierde zaterdag van de maand een koffieochtend op zaterdag van 10 tot 12 uur. Bovendien kan men vanaf 2 juli elke woensdag- en vrijdagochtend terecht voor bloedafname door Star SHL van 8.15 tot 9.15 uur.

Bewegen

POORTUGAAL - Ger Meijdam houdt elke woensdagmiddag beweegtherapie op muziek voor ouderen in de gymzaal in Poortugaal. Hierbij gebruikt hij materialen zoals ballen en hoepels, zodat alle spiergroepen aan bod komen en coördinatie geoefend wordt. Tennisvereniging LTC Rhoon heeft gratis 50 gebruikte tennisballen ter beschikking gesteld, zodat de ouderen hiermee bijvoorbeeld knijp-oefeningen kunnen doen. Met een mooie korting kon Welzijn Albrandswaard bij Haaitsma Huishoud & Speelgoed in Rhoon grotere ballen en hoepels kopen. Op deze manier helpen lokale partijen Welzijn Albrandswaard om mooie activiteiten te kunnen blijven organiseren.