Chauffeurs gezocht voor dagbestedingvervoer

ALBRANDSWAARD - Vanaf 12 juli rijden vier AutoMaatje vrijwilligers op bepaalde dagen inwoners van Albrandswaard naar hun dagbesteding De Toekomst in gebouw ’t Centrum. Stichting De Toekomst verzorgt daar van maandag tot en met zaterdag dagbesteding inclusief lunch. Door de lange wachtlijst en het feit dat zij het vervoer met slechts één bus kunnen regelen, zaten zij aan hun limiet. Na overleg met Welzijn Albrandswaard slaan beide stichtingen de handen ineen om met AutoMaatjes mensen toch naar hun dagbesteding te kunnen brengen. Betty Guijs van Stichting De Toekomst is heel enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Vanwege de grote vraag zijn ze recent gestart met de zaterdagen om meer mensen te kunnen helpen. Echter, het betreft dagelijkse ritten langs meerdere adressen en dat dus zes dagen achter elkaar. Op maandag zijn er al twee chauffeurs, op dinsdag en woensdag één. Twee chauffeurs per dag zou het mooiste zijn. Omdat de overige AutoMaatjes beschikbaar blijven voor reguliere AutoMaatje ritten naar allerlei andere bestemmingen, is Welzijn Albrandswaard nu op zoek naar nieuwe AutoMaatje chauffeurs voor dit specifieke doel. De chauffeur haalt een aantal mensen in de ochtend thuis op en brengt hen aan het eind van de middag weer thuis. En dit dan dus elke week op een vaste dag of dagen. Neem contact op met Yvonne Schults via 010-5018322 of y.schults@welzijnalbrandswaard.nl.


Open toernooi LTC 

RHOON - Bijna een jaar konden de recreatieve tennissers geen officiële wedstrijden spelen. Met de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn toernooien weer mogelijk. Van 31 juli tot en met 8 augustus is de Abel Tasman LTC Rhoon Open.

Het toernooi van LTC Rhoon is een begrip in de regio. Tennissers van heinde en verre spelen graag op dit toernooi, dat bekend staat om het sterke deelnemersveld en de gezellige sfeer. Uiteraard houden ze zich aan de geldende coronamaatregelen: anderhalve meter en een beperkt aantal toeschouwers.