De optredende artiesten 2 Vintage, Annemarie Binder en Maggi Oliva poseren voor de foto.
De optredende artiesten 2 Vintage, Annemarie Binder en Maggi Oliva poseren voor de foto. Foto: Johan Boonstoppel

Open Podium was groot succes

RHOON - Het Open Podium afgelopen zondag 11 juli in het Kasteel van Rhoon was een succes. Het weer, de ambiance en het enthousiaste publiek, alsmede de optredende artiesten, maakten er een onvergetelijk spektakel van. De vrijwilligers van de evenementencommissie bij het Kasteel van Rhoon kunnen trots zijn op het resultaat. 

Na de opening en introductie door spreekstalmeester Peter Bosch bracht het zangduo 2Vintage, bestaande uit de dames Edith Waasdorp en Miranda van Eijk, een swingend optreden met diverse oude rock & roll nummers. Daarna een ingetogen optreden met de prachtige klassieke gitaarklanken van Hans Jansen ook de handen op elkaar kreeg. Een andere genre maar dat is juist de kracht van het Open Podium: de afwisseling en diversiteit.

Na de eerste pauze mocht de van oorsprong Peruaanse Maggie Oliva Latijns-Amerikaanse liederen vertolken met begeleiding van haar gitarist Uno Sohilait, een optreden dat niet onder deed voor haar presentatie van vorig jaar. Aansluitend een conference van cabaretier Wilhelm van Zuyden onder de werktitel ‘ik ben niet bang’ met diverse beschouwingen over het leven met en na Corona, dus weer van een heel ander kaliber. Zingen was aan hem niet besteed maar gedichten en woorden wel.

Het derde en laatste blok werd geopend door Annemarie Binder, een zangeres geboren en getogen in Rhoon en tevens zangcoach. Ze liet weten dat ze komend jaar bij Muziek Op Rhoon zal optreden. Het slotakkoord was gereserveerd voor Cock & Friends die bekende en minder bekende blues en country songs ten gehore brachten.
www.stichting-kasteel
vanrhoon.nl


Diplomering Penta Hoogvliet

HOOGVLIET - Op 7 en 8 juli vierden de examenkandidaten van Penta Hoogvliet een feestje. Er werden vijf diploma-uitreikingen gevierd. Gehuld in een heuse toga met de bijpassende hoed en na het afschieten van de confetti, namen de leerlingen plaats naast hun familie. De persoonlijke aandacht voor iedere leerling was hartverwarmend.
Penta Hoogvliet is heel trots op alle 134 examenkandidaten van basis, kader, mavo en havo-TOP die dit moeilijke jaar met een prachtig resultaat afsluiten.

In totaal waren er 134 geslaagden bij Penta Hoogvliet.