Overval

POORTUGAAL – In een woning aan de Wilhelmina Geevestraat drongen maandagavond 5 juli om 23.55 uur 3 of 4 mannen het huis binnen. Een van de mannen loste een schot, waarbij de bewoner gewond raakte en ter controle naar het ziekenhuis werd gebracht. Er werd niks meegenomen. De overvallers vluchtten richting de Schroeder van der Kolklaan. De politie is een onderzoek gestart.

Valckesteynse Bos blijft bos

ALBRANDSWAARD - Het Valckesteynse Bos wordt niet meer als zoeklocatie voor woningbouw opgenomen in de (concept)Omgevingsvisie. De voltallige raad diende hiertoe maandagavond een motie in. Het bos blijft bos.

Het Valckesteynse Bos is aangelegd als buffer tussen het distripark/A15 en de woningbouw. ,,Woningbouw doet afbreuk aan deze bufferfunctie. Als je hieraan gaat knabbelen, is het eind zoek”, zei Hans van der Graaff (PvdA).

Aanvankelijk stond het bos als mogelijke locatie voor woningbouw in de concept Omgevingsvisie. Dat zorgde voor veel onrust. Met een petitie zijn eerder al ruim 3000 handtekeningen opgehaald tegen mogelijke woningbouw op deze plek.

Tiny forest
PvdA en GL dienden nog een motie in om te onderzoeken waar één of meerdere tiny forest(s) kunnen worden aangelegd. Dit om de sanering van de vijf hectare die zijn gekapt bij de sanering van de Rhoonse stort te compenseren. De uitkomsten van dit onderzoek moet eind september bekend zijn. De raad stemde in met dit voorstel.

De Schakel online

Volg De Schakel ook op Facebook, Instagram en kijk op www.deschakel
albrandswaard.nl. Stuur persberichten, ideeën en foto's naar
redactiealbrandswaard@barlokalemedia.nl.