Onderzoek naar BARorganisatie

BARENDRECHT – Er komt een onderzoek naar de toekomst van de BAR-organisatie. Dit is het samenwerkingsverband van de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard.
De coalitiepartijen stemde dinsdag voor een motie waarin om een onderzoek wordt gevraagd. Na acht jaar samenwerking zijn er zorgen over het lokale maatwerk dat de BAR-organisatie moet leveren. Het college moet nu komen met voorstellen hoe de organisatie verbeterd kan worden. Het uittreden van Barendrecht uit de BAR-samenwerking is daarbij één van de opties. Volgens Leendert Mijnders (SGP/CU) loopt de BAR-organisatie nu tegen grenzen aan. Er is wellicht een betere bedrijfsvoering nodig. Maar eerst moet er een onderzoek komen. “En dan kunnen we op basis van de inhoud een besluit nemen.”
Een motie van EVB die verder ging, haalde het niet. EVB wilde een onderzoek naar het uittreden uit de BAR-organisatie.

Beweegtherapie bij SPAL         

ALBRANDSWAARD - Halverwege 2014 is stichtingSPAL (Wandel jeFit) gestart met beweegtherapie in de vorm van wandelen. Laagdrempelige beweegvormen in de buitenlucht onder leiding van een allround wandeltrainer, -therapeut. Deze vorm van bewegen is voor mensen die aan het revalideren - herstellen zijn, en op een laagdrempelig wijze beter willen worden in hun bewegingen en fitheid. Mensen met chronische gebreken, beginnende vorm van dementie, alzheimer, moeilijk ter been zijn, depressief zijn, COPD of andere vormen van longklachten, herstellend zijn van een knie-heup operatie kunnen voordeel hebben van deze vorm van bewegen. 

Het wandelen - bewegen zal in kleine stukjes gaan met tussendoor wat algemene beweegvormen en rustmomenten, geen lange wandelingen maar korte stukjes zodat iedereen op zijn haar niveau mee kan doen. Aanvangstijd is 11.30 uur tot 12.30 uur Verzamelplaats Het Lokaal aan de Albrandswaardsedijk 180 in Poortugaal. Meer info via www.sportbalans.nl of 06-46226208.