Snuffelloods

RHOON - De Snuffelloods naast de Maranathakerk opent zaterdag 10 juli haar deuren van 14 tot 16 uur voor de verkoop van tweedehands spullen. Er kunnen maximaal twee bezoekers in de loods en twee bezoekers in de garage. Gedurende de openingstijd kan men goed bruikbare spullen inleveren, met uitzondering van boeken en meubels.

Huisbezoeken gestart

ALBRANDSWAARD - Diverse inwoners van Albrandswaard die dit jaar 75 jaar zijn of worden, hebben al een brief ontvangen van Welzijn Albrandswaard waarin wordt uitgelegd wat het huisbezoek inhoudt. Vervolgens zijn zij gebeld door de enthousiaste, getrainde vrijwilligers om een afspraak te maken voor zo'n gesprek, dat maximaal 1,5 uur duurt en voornamelijk een preventieve insteek heeft. De eerste gesprekken hebben alweer plaatsgevonden met als resultaat nieuwe vrijwilligers, huishoudelijke hulp en hulpmiddelen voor in huis aangevraagd bij de WMO en nieuwe maatjes-aanvragen en klanten voor steunpunt Mantelzorg. Er komen o.a. onderwerpen aan bod als wonen, vervoer, gezondheid, netwerk en dagelijkse bezigheden. Want ook al is alles nog in orde, dat kan zomaar veranderen. Senioren van andere leeftijden die behoefte hebben aan een huisbezoek kunnen bellen naar 010-5018322 voor een afspraak met ouderenadviseur Yvonne Schults.

Badminton

PORTLAND - Deze zomer kunnen de leden van BC Portland en BVZP op zondag van 11 tot 13 uur de gehele zomer blijven doorspelen zonder extra kosten. Aanmelden via 06-53712725. Niet-leden zijn ook welkom en betalen 5 euro per keer. Sporthal Riederpoort, Riederhagen 2, Barendrecht. www.bcportland.nl