(Foto: Willem P. van Dieijen)
(Foto: Willem P. van Dieijen) Foto:

Riet van Dieijen honderd jaar

POORTUGAAL - Riet van Dieijen, jarenlang inwoonster van Poortugaal, heeft haar honderdste verjaardag gevierd.
Geboren op 21 juni 1921 als Maria Lucia van Staveren in de dokterspraktijk van haar eigen grootvader te Reeuwijk-Brug.

In april 1959 gingen we naar de Beatrixstraat in Poortugaal. Hier werden de eerste woningen van deze nieuwbouwwijk opgeleverd.

In 1962 kwam jongste zoon Kees ter wereld. Hij is veel te jong door een nare ziekte thuis overleden op Koninginnedag 1991. Haar man Piet is in september 2003 overleden, ze waren toen 49 jaar getrouwd.

Nog altijd is ze zeer helder van geest en breed geïnteresseerd. De krant wordt elke dag uitgelezen, ook de beurskoersen ontsnappen niet aan de aandacht. Bijzondere belangstelling gaat uit naar maritiem technische bedrijven. Artikelen over Bonn & Mees, Boskalis en Damen worden nooit overgeslagen. Al meer dan 60 jaar is ze lid van de KNRM. Voor de open dagen hiervan komt jaarlijks een uitnodiging om weer eens mee te varen met een reddingsboot. Eerst in Stellendam, later vanuit Elburg. Door de corona-beperkingen waren de bezoekjes minimaal. Daar gaat nu weer verbetering in komen. De trouwe bezoekers weten haar nog goed te vinden.

Er zijn vier grote kleinkinderen en inmiddels vier achterkleinkinderen. Vorig jaar is haar oudere zus 101 jaar geworden, dit record wil ze graag verbeteren.

Lees het hele verhaal over het leven van Riet via www.de
schakelalbrandswaard.nl.