Meer vragen over Valckesteynsebos

ALBRANDSWAARD - Fractie EVA stelde vier schriftelijke vragen over de mogelijkheid om te bouwen in het Valckesteynsebos, dat gemeld stond in de omgevingsvisie 2040. De antwoorden van het collega waren onduidelijk en veelal mistig, vind EVA. Daarom zijn er opnieuw aanvullende vragen gesteld door de partij.

Op de vraag wanneer er een aangepast voorstel voor de omgevingsvisie kan worden verwacht stelt het College in de beantwoording dat de omgevingsvisie 2040 uiterlijk op 31 december 2024 formeel moet worden vastgesteld door de Raad. Het opstellen van omgevingsplannen voor nadere uitwerking zou eerder moeten starten. 

,,Waarom heeft het College besloten om de Raad niet veel eerder te informeren over de concept omgevingsvisie als die omgevingsplannen zo belangrijk zijn om tijdig mee aan de slag te gaan? Nu suggereert het College dat de Raad eerst moet besluiten over zoeklocaties voor sociale woningbouw, voordat er een aangepaste omgevingsvisie naar de Raad kan, oftewel de Raad zou de vertraging veroorzaken”, aldus EVA

Ook wil EVA onder andere meer duidelijkheid over hoe het college met de betrokken burgers (BBV: bezorgde bewoners Valkensteynsebos) de aangepaste omgevingsvisie toetst voordat deze in de Raad komt. Daarnaast willen zij nogmaals een antwoord op de vraag of zij voornemens zijn om het woningbouwplan Valckesteynsebos te herzien of dat het signaal dat de bewoners afgeven wordt genegeerd.