Een kijkje bij Capabel

POORTUGAAL – Stichting Capabel houdt op zaterdag 17 juli van 11 tot 14 uur een open dag. De dagbesteding voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, geeft kleine groepjes rondleidingen zodat ‘potentiële samenwerkers’ een kijkje kunnen nemen. Zij zijn welkom met hun ouders of begeleiders. Drie dagen per week wordt er bij restaurant Abel gewerkt. Daarnaast gaat de groep naar buiten en is het heerlijk toeven in hun eigen gezellige huiskamer. Kijk voor meer informatie op stichting-capabel.nl.

Zwerfvuil opgeruimd in de polder

ALBRANDSWAARD – Tien mensen namen zaterdag deel aan de opschoondag van Albrandswaard Ruimt Op. In drie groepjes gingen ze de polder in om het zwerfvuil op te ruimen. ,,Na drie uurtjes opruimen kwamen we tot een gewicht van 15 kilo zwerfafval. Het was een succesvolle dag en ook zeker voor herhaling vatbaar”, zegt coördinator Antonio González.

Vrijwilligers gezocht

ALBRANDSWAARD - Seniorweb maakt een nieuwe start en is daarop op zoek naar vrijwilligers. Ze helpen mensen bij computerproblemen of vragen over de computer, laptop, tablet of smartphone.
SeniorWeb gaat op maandag 30 augustus weer starten met de inloopspreekuren in Wijkcentrum Portland en op donderdag 2 september in Wijkcentrum de Boekenstal, Poortugaal van 9.30 tot 12 uur.

Er wordt gezocht naar enthousiaste en deskundige vrijwilligers die plezier hebben in het helpen van mensen en nieuwsgierig zijn naar digitale ontwikkelingen

Aanmelden via Merel van Steenbergen m.vansteenbergen@wel
zijnalbrandswaard.nl of 010-5018322.