Afbeelding
Foto:

Presentatie boek ‘Verbonden op afstand’

REGIO - Het boek is een bundeling van helende verhalen geschreven door de geestelijk verzorgers Anja Bruikers-Koel uit Rhoon en Marijke Verzendaal uit Poortugaal. Zij schrijven hoe zij het werk als geestelijk verzorger in een verpleeghuis ten tijde van de coronacrisis opnieuw moesten uitvinden. ,,Het zijn de verhalen over mensen zoals jij en ik, die met elkaar wonen, werken, leven en ook sterven. Wanneer het coronavirus alle deuren dicht lijkt te gooien, zien zij toch hoop, liefde, troost en nabijheid op de moeilijke weg die ze gaan. De letterlijke afstand die in stand gehouden moest worden, probeerden zij met vallen en opstaan te overbruggen. Ze verbonden (zich met) de mens in verdriet, rouw en eenzaamheid. Al gaandeweg ontdekten zij nieuwe rituelen en gebruiken die, ook op afstand, een heilzame werking hadden.”
Het boek is gemaakt als een omdraaiboek, in het midden komen de verhalen samen in een gedeelte waarin leerpunten gegeven worden, die inzetbaar zijn in iedere bestaanscrisis.

De presentatie had een ingetogen en dankbaar karakter. De uitgever Leo Fijen gaf een korte toelichting, waarna de schrijfster beiden een eigen verhaal voorlazen.
Nico van der Leer gaf daarna een lezing over zinvolle zorg.

Het boek is te koop voor 14,90 euro bij Uitgeverij Adveniat en gebruikelijke verkoopsites. ISBN 978-931617-9-5.