De kinderen legden het praktische verkeersexamen af.
De kinderen legden het praktische verkeersexamen af. Foto:

Vervolg voorpagina

Veilig fietsen

De Wethouders Mieke van Ginkel van onderwijs en Martijn Heezen van verkeer moedigden de kinderen aan tijdens het examen: ,,Veilig en gelukkig opgroeien in Albrandswaard betekent voor kinderen ook kunnen leren in een veilige omgeving en op een veilige manier door hun wijk en dorp fietsen. Het geeft hen een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid; zaken die horen bij een goede ontwikkeling", zei Mieke van Ginkel.

,,Ik vind het een goede zaak dat er met dit verkeersexamen, maar ook met een project als School of SEEF, aandacht is voor verkeerssituaties, goed leren fietsen en weten hoe je te gedragen in het verkeer”, zegt Martijn Heezen. ,,Ik wil dat onze kinderen veilig door Albrandswaard kunnen fietsen. Daarom doet de gemeente er alles aan om de verkeersveiligheid zo groot mogelijk te maken. Dit vind ik een vereiste om je goed te kunnen bewegen in het verkeer.”

Bij het Praktisch Verkeersexamen wordt gekeken of kinderen hun kennis van het verkeer op de juiste manier kunnen toepassen. Daarvoor gaan de kinderen de weg op. In de route zijn kenmerkende verkeerssituaties opgenomen zoals een kruising met verkeerslichten, een brug, een rotonde en wegen met of zonder aparte fietspaden. Vrijwilligers staan op vaste punten van de route om te kijken of de kinderen hun fiets onder controle hebben en hoe zij zich gedragen in het verkeer.