‘Peulen’ van Tilly Heijster.
‘Peulen’ van Tilly Heijster. Foto:

Houtsneden en keramiek op Klokkezolder

RHOON – Stichting Kasteel van Rhoon kan op de Klokkezolder weer een expositie inrichten. Er wordt onder de titel ‘struggle for life’ werk getoond van Tilly Heijster en Sasha Zuidam.
Tilly Heijster maakt keramiek. In haar werk is de ‘Struggle for life’ tastbaar. ‘Beweging’ in de keramische ‘Poppen’, het ontpoppen, ‘spanning’ in de vorm van haar ‘Peulen’, zaden die een uitweg zoeken om te kunnen ontkiemen. Meer info over Tilly Heijster op tillyheijster.exto.nl.
Van Sasha Zuidam zijn er houtsneden te zien waarbij het puur om de plank zelf gaat en niet om de afdruk. Één uniek werk, zoals ook de mens uniek is, in plaats van vele afdrukken. Het zijn intense portretten die de mens laten zien die zich in rap tempo opnieuw uitvindt. Meer info over Sasha Zuidam op sashazuidam.nl.
De expositie wordt op 27 juni om 14 uur geopend door drs. Willy Atema, kunsthistorica.
De Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon is op zaterdagen en zondagen geopend zijn van 14 tot 17 uur van zondag 27 juni tot en met zondag 18 juli. De toegang voor deze expositie is gratis.

Een aantal door Corona uitgestelde voorstellingen en concerten worden ingehaald, maar er wordt ook hard gewerkt aan nieuwe. Als eerste is er het Open Podium van 11 en 18 juli.
stichting-kasteel
vanrhoon.nl/agenda