Klas in Huis van Albrandswaard

Vervolg van de voorpagina
Er werden veel vragen gesteld aan de burgemeester. Zo wilden de kinderen weten of het gemeentebestuur elke dag vergadert en wat voor opleiding je nodig hebt om burgemeester of wethouder te worden.
Burgemeester Jolanda de Witte: “Deze rondleiding is een idee van onze kinderburgemeester Reese. Het was heel leuk om de kinderen zo te ontmoeten! Sinds twee weken is ons Huis van Albrandswaard open en kunnen inwoners van de gemeente hier terecht voor alle producten en diensten. Op zaterdag 2 oktober is de officiële opening en is er een open dag waarvoor we alle inwoners uitnodigen om een kijkje te komen nemen!”


Broedvogels geteld

Vervolg van de voorpagina
De komende jaren wordt de aanpak voor het herstel van akkervogels verder verfijnd. Onder andere met een betere communicatie tussen vrijwilligers en boeren over waar nesten liggen en met de aanleg van kruidenrijke akkerranden waar vogels nog meer veiligheid en voedsel vinden.
Natuurlijk zijn er ook enkele soorten minder waargenomen dan vorig jaar. Opvallend zijn de Blauwborst, de Kleine Karekiet en de Roodborsttapuit. Dit zijn alle drie soorten die wat ruigere vegetatie nodig hebben, zoals riet langs slootkanten. Met enkele aanpassingen in het beheer kan hier voor het volgende broedseizoen op worden ingespeeld. Zo heeft de broedvogelmonitoring dus ook een belangrijke signaalfunctie voor het beheer van de natuur in het Buijtenland van Rhoon.


Aardbeien zelfpluk van start

RHOON - De aardbeien zelfpluk gaat van start bij De Buytenhof. Door het koude voorjaar moest er langer gewacht worden dan andere jaren. Dit jaar kan men een tijdvak reserveren via de website.
De aardbeien zijn gegroeid op een bedje van stro en zijn onbespoten en zonder chemische middelen geteeld. De aardbeien kosten 3.75 euro per pond. In de boerderijwinkel zijn de aardbeien ook verkrijgbaar.
www.debuytenhof.nl