Duo-expositie in Kasteel

RHOON – Stichting Kasteel van Rhoon heeft de Klokkezolder ingericht met een duo-expositie met de titel ‘Struggle for Life’.
In het werk van Tilly Heijster is de ‘Struggle for life’ tastbaar. ‘Beweging’ in de keramische ‘Poppen’, het ontpoppen, ‘spanning’ in de vorm van haar ‘Peulen’, zaden die een uitweg zoeken om te kunnen ontkiemen. Dit alles kan men zien en voelen in de door haar toegepaste natuurlijke vormen. tillyheijster.exto.nl

Van Sasha Zuidam zijn er houtsneden te zien waarbij het puur om de plank zelf gaat en niet om de afdruk. Één uniek werk, zoals ook de mens uniek is, in plaats van vele afdrukken. De huidige pandemie heeft ertoe bijgedragen dat het kristalhelder is dat de mensheid echt moet veranderen om zijn voortbestaan te garanderen. sashazuidam.nl.

De expositie wordt op 27 juni geopend om 14 uur door drs. Willy Atema, kunsthistorica.
Bezoek de expositie op zaterdag en zondag tussen 14 tot 17 uur van zondag 27 juni tot en met zondag 18 juli. Toegang gratis.


Expositie LUX

RHOON – De expositie Lux is op 19, 20, 26 en 27 juni van 14 tot 19 uur te bezoeken in de Vlakkeburg van het Buijtenland van Rhoon.

De sieraden van Karen Klein zijn te bekijken. Zij ontwerpt en maakt unieke sieraden en kleine objecten. Soms in een specifieke stijl als Art Deco of Jugendstil, vaak in haar eigen stijl.
Daarnaast zijn de schilderijen van Nicole de Moree te zien. Zij heeft altijd interesse gehad in het spelen met kleuren, stoffen, pigmenten, verschillende soorten verf en andere materialen. Ook de bronzen beelden van John Mostert staan ten toon. Figuratief, natuurgetrouw, met een knipoog of een diepere lading. De schilderijen en aquarellen van Guillaume Vogels zijn te zien bij Lux. Al zijn onderwerpen hebben één belangrijk thema: het zoeken naar een gelaagdheid die zorgt voor diepte, een atmosferisch gevoel oproept en een hoeveelheid patina heeft. Tot slot heeft Coby de Pagter met zorg haar preloved glaswerk geselecteerd.
Daarnaast krijgt men meer informatie over het gebied waarin de Vlakkenburg staat.