Jongerenweek een succes

ALBRANDSWAARD - Het jongerenwerk van Stichting Welzijn Albrandswaard heeft vorige week een jongerenweek gehouden bij Het Lokaal. Met behulp van een financiële ondersteuning vanuit de Summer Games is deze week mogelijk gemaakt. Het doel van deze week was om nieuwe jongeren te bereiken en te kijken waar de behoefte ligt bij deze doelgroep. Dit is gedaan door verschillende workshops aan te bieden zoals dansen, 3:3 basketbal, voetbal, kickboksen en een skateboardworkshop.

Bij de dansworkshop hadden de jongeren al wat danservaring wat zorgde voor een leuke samenwerking bij het bedenken van de choreografie. Bij het basketbal is er na een ronde warmschieten en uitleg van de spelregels, een mooie en fanatieke wedstrijd gespeeld. Bij de skateboardworkshop werden allerlei trucjes geleerd.

De week hebben ze gezellig met een barbecue afgesloten en er zijn mooie plannen voor de volgende activiteiten voor deze doelgroep ontstaan.

Volg Jongerenwerk Albrandswaard via Facebook en Instagram.

Uitbreiding Rolf Route

REGIO - Er komt een uitbreiding van de Rolf route in Barendrecht. De wandel- en fietsroute is nu alleen nog te vinden in Albrandswaard en voert langs allerlei historische punten.
Het eerste informatiebord zal op 22 juni om 9.30 uur nabij het gemeentehuis in Barendrecht geplaatst worden. Wethouder Arnoud Proos, het bestuur van de Rolf route en Ton Blinde van de historische vereniging Barendrecht zullen hierbij aanwezig zijn.
De overige borden worden door het comité later geplaatst.
De officiële opening van de route-uitbreiding zal later plaatsvinden, het streven is ergens in het september of oktober.