Voorlopig geen nieuwe bushalte Portlandse baan

PORTLAND - Onlangs heeft de fractie FRANS vragen gesteld aan het college aangaande bushaltes aan de Portlandse baan. De gemeente Albrandswaard geeft aan dat er nimmer een toezegging is gedaan dat er een abri geplaatst zou worden. De gemeente gaat namelijk niet over het plaatsen van abri’s, dit valt onder de bevoegdheid van de RET. Op verzoek van bewoners is er een uitvraag gedaan bij de RET of zij bereid waren om een abri te plaatsen op deze locatie. De RET was op het moment van uitvraag daartoe niet bereid. Naar aanleiding van de vervolgvraag van dhr. van Zaalen of dit alsnog gerealiseerd kan worden is er door de gemeente Albrandswaard navraag gedaan bij de RET of zij alsnog bereid zijn om een abri op deze locatie te plaatsen. Op dit moment heeft de RET geen abri op voorraad staan en plaatst zij ook geen nieuwe abri’s. Dit vanwege de huidige financiële situatie in het openbaar vervoer en bij de RET. Wel is toegezegd dat deze locatie op de lijst wordt gezet voor het eventueel plaatsen van een abri in de toekomst. Als het financieel beter gaat wordt het verzoek dan opnieuw overwogen.

Ook had de fractie FRANS vragen gesteld over de onverlichte abri (bushokje) welke aan de overkant van de weg staat. De betreffende abri beschikt al over verlichting echter, deze is defect. De door de RET gecontracteerde beheerder van de abri’s is op locatie wezen kijken om na te gaan of de verlichting gerepareerd kon worden. Het blijkt echter niet aan het technische deel van de abri te liggen dat de verlichting niet werkt maar aan een storing in de kabel die de abri voedt. Dit probleem kan- en mag alleen door de firma Stedin worden opgelost. Door de onderhoudspartner is een melding gemaakt bij Stedin voor reparatie. Hierdoor is er geen planning te geven wanneer de verlichting wordt hersteld.


Tips voor de redactie

ALBRANDSWAARD. - Wie tips of persberichten heeft voor de redactie van De Schakel Albrandswaard kan mailen naar redactiealbrandswaard@barlokalemedia.nl..
Ook agendapunten kunnen hier naar toe worden gemaild.