Onderzoek naar verwijten oppositie

ALBRANDSWAARD - In de vergadering van de gemeenteraad, op maandag 31 mei werd door Richard Steger (NAP) het vermoeden uitgesproken dat over de verhuizing van het sportpark naar de Rand van Rhoon partijen van de coalitie ‘meer of anders geïnformeerd zijn dan de oppositie’. Suzanne Voogdheert (VVA) bevestigde dat vermoeden. De raadsleden van de oppositiepartijen EVA, NAP en VVA verlieten uit protest de vergadering.

NAP plaatste op haar eigen website een artikel over de vergadering. “Dit college deelt niet alle informatie met de raad en spreekt niet met omwonenden of andere inwoners”, wordt daarin gesteld. Na overleg met de burgemeester heeft NAP het stuk van haar website verwijderd om de verhoudingen niet verder op scherp te zetten voordat een en nader uitgezocht is.

Burgemeester Jolanda de Witte zoekt uit waar de geuite vermoedens op gebaseerd zijn: “Als zo’n vermoeden wordt uitgesproken dan wil ik weten waar het op gebaseerd is in het kader van betrouwbaar openbaar bestuur.”


Koffiemoment voor
Mantelzorgers

ALBRANDSWAARD - Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen zij voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Hierover praten kan helpen om de zorg vol te houden, want andere mantelzorgers begrijpen de problemen maar al te goed.

Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.
Op maandag 21 juni start Stichting Welzijn Albrandswaard met de koffie-ochtend. Op deze ochtend is er een consulent mantelzorg waar men gelijk vragen aan kan stellen. Het is een inloopochtend van 10 tot 12 uur, inschrijven is niet nodig.
Het Boerderijtje, Werkersdijk 1 in Rhoon.
Informatie en vragen via Heleen Visser, Consulent Mantelzorg SWA. mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl of 010-5018322.