Vervolg voorpagina

Kinderburgemeester

,,Wij zijn trots dat we een vierde kinderburgemeester in Albrandswaard welkom mogen heten. De kinderburgemeester is onze verbinder, zij brengt kinderen en de gemeente dichter bij elkaar. Samen met Femke willen we de kinderen in Albrandswaard een duidelijkere stem geven”, vertelt Jolanda de Witte.

Femke wil zich inzetten voor de Grienden, het opknappen van speeltuintjes en wil graag moestuintjes bij de scholen.
Een selectiecommissie, bestaande uit de burgemeester, de huidige kinderburgemeester Reese Kuyt en raadslid Richard Polder, heeft Femke gekozen uit drie kandidaten. Zij viel op door haar enthousiasme, gaf vlot en ontspannen antwoord en heeft leuke ideeën. Femke heeft er erg veel zin in en voelt zich verantwoordelijk om goede keuzes te maken in haar rol als kinderburgemeester.


Huis van Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - Afgelopen maandag is het Huis van Albrandswaard open gegaan. Voor alle gemeentelijke zaken en vragen kan men voortaan in het Huis van Albrandswaard terecht aan de Stationsstraat 4 in Rhoon. De feestelijke opening staat voorlopig gepland in oktober 2021
In het Huis van Albrandswaard krijgen het wijkteam, de Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA), het (sport)café van de sporthal en RTV Albrandswaard een nieuwe plek. Ook komen er nieuwe mogelijkheden om de dienstverlening aan alle inwoners van Albrandswaard verder te verbeteren. Daarnaast krijgen lokale kunst en cultuur een plek.