Volgend jaar september hoopt de kermisfamilie weer in Albrandswaard te staan.
Volgend jaar september hoopt de kermisfamilie weer in Albrandswaard te staan. Foto:

Door Astrid Potuijt

ALBRANDSWAARD - Ook dit jaar zal er geen kermis in het tweede weekend van september zijn aan de Hofhoek. George Reemer is de organisator van de kermis en vind het erg jammer.
,,Omdat de vaccinatietent op de parkeerplaats aan de Hofhoek staat, kunnen we ook dit jaar niet komen", zegt hij. ,,Ik heb andere locaties in Albrandswaard bekeken, zelfs de oude locatie bij het oude zwembad, maar helaas hebben we niks kunnen vinden wat voldeed en waar de gemeente mee akkoord ging."

Vorige jaar in 2020 zou het de 25e keer zijn dat de kermis in Albrandswaard zou staan. Het begon ooit in combinatie met open monumentendag. ,,Er was dan een bus die van monument naar monument reed en ook stopte bij de kermis", blikt George terug.

Kermisfamilie
George komt uit een kermisfamilie. Zijn overgrootvader begon in 1919 met een lunapark en een stoomcarrousel. George is dertig jaar getrouwd met Helen die ook uit een kermisfamilie komt en ze leerde elkaar kennen - hoe kan het ook anders - op de kermis. Inmiddels is ook dochter Romy van de partij. De familie heeft een gebakkraam en is er voor het vermaak van de kinderen met eendjes vangen, touwtje trekken en ballen gooien.

,,We hebben gelukkig tot en met maart met onze oliebollenkraam in Dordrecht gestaan. Dat is onze woonplaats. Daarnaast heb ik nu tijdelijk werk als chauffeur. Dus we houden het hoofd boven water, maar we missen de kermis. Dat zit in ons bloed.
Het is onze levenspassie!"

Positief
Hoewel het behoorlijk tegenzit, blijft George positief. ,,Tja, met negativiteit kom je helemaal nergens", zegt hij. ,,We hebben voor deze zomer drie kermissen op de planning staan. Natuurlijk is het afwachten of het door kan gaan en zullen we ons ook aan de richtlijnen zoals de anderhalve meter moeten houden, maar daar kijken we enorm naar uit. Ze zijn niet in de buurt van Albrandswaard helaas."

Het kermisbloed zorgt ervoor dat het bij de eerste zonnestralen begint te kriebelen bij de kermisexploitant. De muziek, de blijde kinderen, de collega's van de botsauto's en de draaimolen. Het gelach en de plakkerige handjes van de suikerspinnen. Het is een groot gemis. Ook voor de jongeren en kinderen van Albrandswaard. Weer geen kermis dit jaar.

Volgend jaar september hoopt de kermisfamilie weer in Albrandswaard te staan en alle kinderen met hun ouders weer te ontmoeten.

Informatie
Meer weten over de kermisfamilie die al 25 jaar lang voor leuke kermisdagen zorgt? Kijk dan op www.reemer-bouter.nl.