Vrijwillige hulp in huis en tuin

ALBRANDSWAARD - Als zelf klussen door bijvoorbeeld de leeftijd of beperking niet vanzelfsprekend is, kan men een beroep doen op de PlusKlussers of de tuinklussers. Dit zijn twee diensten van Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA).

De vrijwilligers staan klaar voor de uitvoering van kleine klusjes ter verbetering van veiligheid en woongenot, zoals het ophangen van rookmelders, lampen en schilderijen of het aanbrengen van tochtstrippen, horren en aanpassingen in badkamer. Maar ook voor het onderhoudsvriendelijker maken van de tuin.

Directe vrijwillige tuinhulp is er per heden ook buiten de Tuinendag om voor kleine tuinklussen zoals snoeien, tuin onkruidvrij maken en grasmaaien. Men moet zelf zorgdragen voor het afvoeren van tuinafval.

Voor zowel de tuinendagen als de losse tuinklussen geldt dat een hulpvrager zelf niet in staat is z'n tuin te onderhouden, hij/zij heeft geen eigen netwerk die hem of haar daarin kan ondersteunen en niet over de financiële middelen beschikt om iemand in te huren (denk aan bewoners met een minima uitkering).

Neem contact op met SWA voor de klus- en tuinservice via 010-5011222
vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl

Nep SMS

Landelijk gaan er sms’jes rond om apps te installeren om postpakketten te volgen. Die apps zijn niet van een bezorgdienst, maar van criminelen die via de app wachtwoorden en bankinformatie stelen. Krijgt u zo’n sms? Gooi hem weg.

Geen pasfoto-automaat

Vanwege de verhuizing naar het Huis van Albrandswaard is er sinds 2 juni geen pasfoto-automaat meer aanwezig in het gemeentehuis. Ook in het Huis van Albrandswaard zal er geen pasfoto-automaat meer aanwezig zijn.