Schakel Actueel

Volg De Schakel Albrandswaard ook op Instagram, Facebook en via de website: de
schakelalbrandswaard.nl. Persberichten of tips voor de redactie kan men sturen naar deschakelalbrandswaard@bar
lokalemedia.nl.


INGEZONDEN

Maatschappelijke Adviesraad

De adviesraad adviseert over wet en regelgeving in het sociale domein van de gemeente Albrandswaard en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan burgemeester en wethouders (B en W)

Wat is het sociale domein? Alle onderwerpen die binnen de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de Participatiewet en de Jeugdwet vallen, vormen samen het sociaal domein.
Soms horen we dat er regels of wetgeving niet geheel duidelijk zijn voor bewoners.
Dat willen we graag anders zien. Wet en regelgeving moet voor alle bewoners duidelijk zijn, zodat iedere inwoner van Albrandswaard de hulp en ondersteuning kan krijgen die hij/ zij nodig heeft

Heeft u hulp nodig in een van bovengenoemde domein, neem dan contact op met de Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) en kijk ook eens op de site van de gemeente voor meer informatie.

We hebben gemerkt dat er bijvoorbeeld over respijtzorg nog niet zoveel bekend is. Wat is respijtzorg? Respijtzorg wordt ingezet als er een noodsituatie is ontstaan. De mantelzorger is over belast of er is een ernstige situatie ontstaan door ziekte. Deze hulp kunt u ook aanvragen bij het SWA loket.

Om kritisch mee te blijven denken over de wet en regelgeving binnen het sociale domein van de gemeente Albrandswaard en tot goede adviezen te komen, waarbij altijd de belangen van de burgers voorop zullen staan, hebben we wel uw hulp nodig. Uw inbreng of ervaring zijn voor ons van groot belang. Loopt u ergens tegen aan wat betreft regels in het sociale domein, laat het ons weten. Wij kunnen het niet oplossen maar wel onder de aandacht brengen bij Burgemeester en Wethouders. Zo kunnen we samen werken aan een samenleving waar we allemaal aan mee kunnen doen!

Mocht u zich betrokken voelen, dan kunt u ons team altijd komen versterken.
Voor uw reactie en/of meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de M.A.A. Piet van Verseveld, via 06-388551348 of maa@vanverseveld.eu